Русија

Путин са комесаром за људска права у РФ: Русија и Украјина размењују спискове несталих војника

Москва и Кијев имају договор да руски комесар посећује украјинске војнике који су у заробљеништву у Русији и обрнуто, додала је комесар за људска права у Русији
Путин са комесаром за људска права у РФ: Русија и Украјина размењују спискове несталих војникаwww.globallookpress.com © kremlin.ru

Председник Русије Владимир Путин се састао са комесаром за људска права Татјаном Москаљковом која му је изнела годишњи извештај о раду. Посебна пажња њиховог разговора посвећена је потребама учесника Специјалне војне операције, саопштио је Кремљ.

Чланови породица учесника СВО су категорија којима се пружа посебна пажња, навела је Москаљкова. Један од праваца рада се односи на војнике који су без трага нестали у заробљеништву и са пружањем адекватне медицинске помоћи војницима којима је то потребно, навела је Москаљкова.

Украјина и Русија размењују спискове војника који су нестали и захваљујући томе је пронађено преко 100 људи, додала је комесар за људска права на састанку са руским председником.

Договорено је да руски комесар посећује украјинске војнике који су у заробљеништву у Русији и обрнуто, додала је Москаљкова и навела да је договорено и да се заробљеним војницима шаљу пошиљке од куће како би се одржао контакт.

image