Русија

Путин: Празник Дан Русије је симбол нераскидивости пута наше отаџбине

Цела наша земља, цео наш мултинационални народ подржава наше хероје Специјалне војне операције, поручио је руски председник на церемонији уручења награда Херојима рада и лауреатима државних награда за 2023. годину
Путин: Празник Дан Русије је симбол нераскидивости пута наше отаџбине© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Дан Русије се обележава са поштовањем према земљи, њеној вековној историји, завету наших предака и њиховим победама, који представља симбол нераскидивости пута наше oтаџбине, изјавио је руски председник Владимир Путин на церемонији уручења награда Херојима рада и лауреатима државних награда за 2023. годину.

"У тешким временима за земљу, Русе поново уједињује патриотизам и одговорност за судбину отаџбине. Цела наша земља, цео наш мултинационални народ подржава наше хероје Специјалне војне операције", поручио је Путин.

Руски председник је додао да се слава и суверена моћ древне Русије развијала и јачала током највећих епоха Московског царства, Руског царства и Совјетског Савеза.

"И све ове етапе су једна нераскидива целина са модерном Русијом. Стога сматрам неопходним и историјски исправним обележавање Дана Русије као симбола нераскидивости хиљадугодишњег пута наше отаџбине", нагласио је руски председник.

Додао је да су очување и развој главни задаци са којима се суочава руска култура, напоменувши да је данашња наука основа за решавање многих проблема.

"Само заједно можемо решити велике задатке који стоје пред Русијом, а пример талентованих, паметних, успешних људи - Хероја рада и лауреата државних награда, који су спремни да ураде све што је у њиховој моћи зарад општег добра овде игра огромну улогу", навео је Путин.

Према његовим речима, таква укљученост у судбину отаџбине, приврженост свом позиву, способност да неуморно идете напред је карактеристична за сваког од њих.

Путин је на крају церемоније рекао да је задатак државних органа да се не мешају у људе попут добитника награде, јер они одређују развојну агенду Русије, и то у свим областима.

image