Русија

Стижу нове нуклеарне подморнице за руску морнарицу

Генерални директор компаније "Севмаш" најавио је да ће компанија наставити да ради ефикасније, боље и уз мање трошкове, као и да ове године стижу нове подморнице на нуклеарни погон
Стижу нове нуклеарне подморнице за руску морнарицуGetty © Alexyz3d

Војно-поморске снаге Русије ове године биће ојачане новим подморницама на нуклеарни погон, изјавио је генерални директор компаније "Севмаш" и носилац медаље Хероја рада Русије Михаил Будниченко.

"Наставићемо да радимо ефикасније, боље, уз мање трошкова. Ова година неће бити изузетак. Желим да вас обавестим да ће флота добити још неколико нуклеарних подморница, што ће ојачати и нашу нуклеарну компоненту наше поморске тријаде", рекао је Будниченко током церемоније доделе државних награда у Кремљу.

"Севмаш" је један од највећих бродоградитељских компанија Русије. Од свог оснивања фирма је произвела 140 подморница на нуклеарни погон за Војно-поморске снаге Руске Федерације. Распадом Совјетског Савеза, "Севмаш" је постао једино предузеће у Русији и на читавом постсовјетском простору, које је у стању да од почетка до краја, уз сва испитивања, самостално произведе подморнице на нуклеарни погон.

image