Кадиров: Спречене диверзантске акције у Херсонској области

Оружане снаге Русије добиле су драгоцене информације које у будућности планирају да искористе против украјинских националиста, поручује лидер Чеченије

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров рекао је данас да је руска војска у Херсонској области успела да ухвати диверзанте и заплени њихово оружје. Ухваћени појединци планирали су да праве нереде на ослобођеним територијама. 

"Током оперативних активности заплењено је на десетине комада оружја, укључујући бацаче граната и разне врсте експлозива. Приведени су и диверзанти који су планирали да се баве субверзивним активностима на ослобођеним територијама. Команда наших специјалних снага је од њих већ добила драгоцене информације које у будућности планирају да искористе против украјинских националиста", написао је Кадиров на Телеграму.

Акција "чишћења" ове области од диверзаната се, како каже, наставља. Лидер Чеченије захвалио се припадницима специјалних јединица и додао да је уверен да ће се са успесима наставити. 

Херсонска област једна је од четири које су ове године припојене Руској Федерацији одлуком грађана који живе на овим територијама.