Русија

Антонов: Нису успели да изолују Русију, највећи део света није подржао санкције

Имамо велики број истомишљеника који настоје да воде независну политику, у складу са њиховим националним интересима, каже руски амбасадор у САД
Антонов: Нису успели да изолују Русију, највећи део света није подржао санкцијеwww.globallookpress.com © MFA Russia

Русија никоме не прети, а покушаји непријатељских земаља да постигну њену међународну изолацију су пропали, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов.

"Руска Федерација се развија као мирољубива земља. Ми никоме не претимо. Ипак, борили смо се и борићемо се против неоколонијализма, против поделе међународне заједнице на изабране и одбачене, 'баште која цвета' и 'џунгле', покушаја западне мањине да угњетава мале и младе државе. Пропали су покушаји противника Русије да постигну међународну изолацију наше земље. Бројни гости на овом пријему су доказ за то", рекао је Антонов, поводом јучерашњег обележавања Дана Русије у руској амбасади у Вашингтону.

Он је подсетио да се највећи број земаља света није придружио санкцијама и да показује да је спреман да јача сарадњу са Москвом. 

"Имамо велики број истомишљеника који настоје да воде независну политику која задовољава (њихове) националне интересе. Нећемо да се намећемо као партнери. Русија је отворена за поштен и равноправан дијалог ако и када Американци буду спремни за то. Ипак, на наметнуту нам конфронтацију одговорићемо адекватно и одлучно", поручио је руски амбасадор.

image