Москва и Минск настављају вежбе са нестратешким нуклеарним наоружањем

По завршетку вежби биће сумирани резултати сваког питања насталог током обуке и утврђени правци даљег унапређења нестратешких нуклеарних снага како би се гарантовало реаговање у различитим ситуацијама изазваним војним и политичким путањима, поручују из руског МО

Председници Руске Федерације и Републике Белорусије донели су одлуку о спровођењу друге етапе вежби нестратешких нуклеарних снага током којих су разрађена питања заједничке обуке белоруских борбених јединица и руских јединица нуклеарне подршке, саопштило је Министарство одбране РФ.

Током вежби, мобилне формације руског Министарства одбране испоручиле су нуклеарну муницију која служи за вежбе, наводи се у саопштењу.

"Заједно са белоруским колегама извршена је припрема и испорука ракета у специјалној опреми и повезивање авијационог наоружања испод авиона носача", наводи се у саопштењу.

Тренутно се разрађују питања у вези са борбеним дежурством са нуклеарном муницијом која се користи током вежби, прецизирали су у Министарству.

По завршетку вежби биће сумирани резултати сваког питања насталог током обуке и утврђени правци даљег унапређења обуке нестратешких нуклеарних снага како би се гарантовало испуњење задатка, поручују из Министарства.