Русија

Путин разговарао са в.д. председника Ирана: Москва и Техеран настављају заједничке пројекте

Мохбер је честитао Путину и руском народу Дан Русије и захвалио на подршци после трагичне погибије председника Ибрахима Раисија
Путин разговарао са в.д. председника Ирана: Москва и Техеран настављају заједничке пројекте© Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са вршиоцем дужности председника Ирана Мохамедом Мохбером, а двојица лидера изразила су спремност за развој сарадње, укључујући реализацију пројеката у области енергетике и транспорта, преноси прес-служба Кремља.

"На иницијативу иранске стране, Владимир Путин је телефоном разговарао са в.д. председником Исламске Републике Иран Мохамедом Мокхбером. Обострано је изражен интерес за даљи развој руско-иранске сарадње, укључујући реализацију заједничких пројеката у области енергетике и транспорта", наводи се у саопштењу.

Мохбер је честитао Путину и руском народу Дан Русије и захвалио на подршци после трагичне погибије председника Ибрахима Раисија.

"Односи Техерана и Москве имају стратешки карактер и засновани су на непроменљивим принципима", навео је Мохбер.

Путин је пожелео успех Мохребу у кампањи за председничке изборе која је у току.

Они су разговарали и о међународним питањима, а посебно о руском председавању БРИКС-у чији је Иран постала пуноправни члан од 1. јануара ове године.

Руски председник је честитао муслиманима у Ирану предстојећи празник Курбан-бајрам.

image