Министарство одбране Русије: ПВО оборила 87 украјинских дронова изнад шест области

Услед пада делова оборених дронова у региону Вороњежа, причињена је мања штета на складишту за нафту који се не користи, објавио је регионални гувернер Александар Гусев на свом Телеграму

Снаге руске ПВО обориле су 87 украјинских дронова изнад шест области Русије, од којих 70 изнад Ростовске области, саопштила је данас прес-служба Министарства одбране Русије.

Изнад Курске и Вороњешке области уништено је по шест дронова, по два изнад Белгородске и Курске области, а један дрон је уништен изнад Крима, преносе "РИА Новости".

Услед пада делова оборених дронова у региону Вороњежа, причињена је мања штета на складишту за нафту који се не користи, објавио је регионални гувернер Александар Гусев на свом Телеграму.

Он је прецизирао да су око 3 сата по локалном времену дежурне снаге противваздушне одбране у округу Лискински обориле шест беспилотних летелица и да је тада складиште оштећено.

Раније је гувернер Ростова Василиј Голубев објавио да су снаге противваздушне одбране одбиле масовни напад дроновима и да је поремећено снабдевање струјом у Морозовском округу, као и да предузимају мере за обнављање снабдевања корисника.

Од почетка напада Русије на Украјину у фебруару 2022. године Москва готово свакодневно саопштава о нападима украјинских дронова на пограничне и централне области Русије, као и на Крим.