Русија

Грузијска национална легија проглашена за терористичку организацију у Русији

Припадници легије учествују у сукобу на страни Оружаних снага Украјине, укључени су у организовање саботажа и терористичких напада на територији Русије, мучењу руских војника и убијању цивила, прецизирала је Федерална служба безбедности РФ
Грузијска национална легија проглашена за терористичку организацију у Русијиwww.globallookpress.com © Sergii Kharchenko/ZUMAPRESS.com

На основу доказа које је прикупила Федерална служба безбедности Руске Федерације, Јужни окружни војни суд признао је паравојну формацију "Грузијска национална легија" као терористичку организацију.

"У складу са овом одлуком и законом о борби против тероризма формација је укључена у Јединствену савезну листу организација, које су признате као терористичке и њене активности су забрањене на територији Русије", наводи се у саопштењу ФСБ-а.

Терористичка организација је формирана 2014. године под патронатом Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, прецизира руска служба и додаје да је тренутно Грузијска национална легија највећа оружана формација регрутована на националној основи.

"Припадници легије учествују у сукобу на страни Оружаних снага Украјине, а такође су укључени у организовање саботажа и терористичких напада на територији Русије, мучењу припадника Оружаних снага Русије и убијању цивила", наводи се у саопштењу ФСБ-а.

Управо због тога се кривична дела легије и њихових саучесника квалификују као акције терористичке природе, прецизирају у ФСБ-у.

Руска служба тренутно наставља да идентификује и сузбија претње државној безбедности које потичу од припадника терористичке организације "Грузијска национална легија".

image