Русија

Руска војска ослободила место Загорноје у Запорошкој области

Јединице руске војне групације "Југ" побољшале су своје положаје на фронту и одбиле четири контранапада снага Кијева, а украјинска војска је у тим окршајима изгубила до 380 војнике
Руска војска ослободила место Загорноје у Запорошкој области© Alexander Rekun/Global Look Press

Руска војна група "Исток" заузела је насељено место Загорноје у Запорошкој области и заузела повољније положаје на фронту, саопштило је руско Министарство одбране.

Како су додали, јединице руске војне групације "Југ" побољшале су своје положаје на фронту и одбиле четири контранапада снага Кијева, а украјинска војска је у тим окршајима изгубила до 380 војника и један тенк немачке производње "леопард", два борбена оклопна возила "козак", као и пет артиљеријских система.

"Јединица групе трупа 'Север' побољшала је своје положаје дуж линије фронта и неутралисала је до 265 украјинских војника, те уништила два тенка, три складишта муниције, две непријатељске хаубице, као и једну станицу за радио-електронску борбу 'буковел-АД'", наводи се у саопштењу.

Осим тога, јединице групе трупа "Запад" руских снага избациле су из строја 12. бригаду специјалних снага "Азов", те елиминисала до 500 украјинских војника и уништила два борбена оклопна возила, једну хаубицу "Д-30" и три станица за радио-електронско ратовање "Нота".

Такође јединице групе трупа "Центар" Оружаних снага Русије побољшале су своје тактичке положаје на линији фронта и одбиле 4 непријатељских јуришних напада, приликом чега је елиминисано до 375 украјинских војника, те уништена два борбена возила пешадије, два борбена оклопна возила "хамви" и "МаксПро", као и десет артиљеријских система.

"У Запорошкој области украјинске снаге су изгубиле до 135 војника, једно оклопно борбено возило, самоходни артиљеријски систем 'брејвхарт', хаубицу 'ФХ-70', као и две станице за радио-електонску борбу 'буковел-А'", додаје се.

Министарство напомиње да су јединице групе трупа "Дњепар" руских снага елиминисале су до 90 непријатељских војника и уништиле пет украјинских артиљеријских система.

Дејствима ПВО Оружане снаге Русије уништиле су 10 непријатељских беспилотних летелица.

image