Русија

Русија обуставља учешће у ПС ОЕБС: Дума и Савет Федерације припремају документ

Исцрпљена је свака могућност дијалога са ПС ОЕБС-а, али не искључујемо сарадњу након победе Русије, поручио је заменик председника Државне думе Петр Толстој
Русија обуставља учешће у ПС ОЕБС: Дума и Савет Федерације припремају документ© Photo by Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Getty Images

Председник Думе Вјачеслав Володин наложио је Одбору Думе за међународна питања да припреми одлуку о обустави учешћа Русије у Парламентарној скупштини Организације за европску безбедност и сарадњу.

Претходно је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко подржала предлог комитета Савета Федерације да се припреми заједничка одлука са Думом о суспензији учешћа руске делегације у раду ПС ОЕБС.

Исцрпљена је свака могућност дијалога са ПС ОЕБС-а, али не искључујемо сарадњу са њима након победе Русије, поручио је заменик председника Државне думе Петр Толстој.

"Наша делегација сматра да је потенцијал за дијалог са овим људима потпуно исцрпљен, наставићемо дијалог о безбедности у простору ОЕБС-а након победе Русије у Украјини", рекао је он на пленарном састанку у Државној думи.

image