Русија

Варшава подигла авионе: "Веома напета ноћ"

Због интензивних акција Русије у Украјини пољски авиони су имали "веома напету ноћ", саопштила је оперативна команда пољског Ратног ваздухопловства
Варшава подигла авионе: "Веома напета ноћ"Getty © Stringer/Anadolu Agency

Пољска је ноћас подигла авијацију због "интензивних" акција Русије у Украјини, саопштила је оперативна команда пољског Ратног ваздухопловства.

Пољска војска је у раним јутарњим часовима објавила да су у ваздушном простору земље подигнути пољски и савезнички авиони, те је упозорила грађане да у југоисточном делу земље може доћи до повећаног нивоа буке.

"Ово је била веома напета ноћ за читаву противваздухопловну одбрану Пољске", наводи се у објави Иксу.

Након неколико сати оперативна команда је саопштила да су авиони враћени у базе.

Варшава често објављује оваква саопштења, а она су најчешће усклађена са периодом када Украјина прогласи ваздушну узбуну.

Како је потврдило Министарство одбране Русије, као одговор на покушаје кијевског режима да нанесе штету руским енергетским објектима, Оружане снаге Руске Федерације су синоћ извеле групни удар високопрецизним оружјем великог домета, као и дроновима на украјинске енергетске објекте који су обезбеђивали рад предузећа војно-индустријског комплекса, као и складишта муниције и наоружања које су западне земље послале Оружаним снагама Украјине.

"Сви циљеви су погођени", саопштило је руско Министарство одбране.

image