Русија

Министарство одбране Русије: Вашингтон одговоран за напад на Севастопољ; Путин изјавио саучешће

Из руског министарства поручују да такве акције неће проћи без одговора
Министарство одбране Русије: Вашингтон одговоран за напад на Севастопољ; Путин изјавио саучешћеwww.globallookpress.com © MOD Russia

Сви параметри лета америчких тактичких балистичких ракета АТАЦМС уносе амерички специјалисти на основу података добијених сателитским извиђањем САД, стога је одговорност за напад у Севастопољу пре свега на Вашингтону, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Све параметре за летове америчких оперативно-тактичких ракета АТАЦМС уносе амерички специјалисти на основу података добијаних сателитским извиђањем САД. Дакле, одговорност за намерни ракетни напад на цивиле у Севастопољу је пре свега на Вашингтону, који снабдева Украјину овим наоружањем, као и на кијевском режиму са чије територије је овај напад покренут", наводи се у саопштењу.

Из руског министарства поручују и да такве акције неће проћи без одговора.

Након украјинског напада на Севастопољ председник Русије Владимир Путин одмах је контактирао гувернера града Михаила Развожајева. Путин је изјавио саучешће породицама погинулих.

Путин је наложио федералним органима да пруже сву неопходну помоћ Севастопољу.

Подсећања ради, МО РФ је раније саопштило да је данас у 12:15 часова извршен намерни ракетни напад на град Севастопољ, у ком је употребљено пет америчких тактичких балистичких ракета АТАЦМС, опремљених касетним бојевим главама.

Током одбијања напада, дежурне посаде система ПВО пресреле су четири америчке ракете. Као резултат дејства система ПВО, пета ракета је погођена у завршној фази лета, након чега је скренула са путање и дошло је до детонације касетне бојеве главе у ваздуху изнад територије града, што је довело до страдања цивилног становништва, саопштило је Министарство одбране Русије.

image