Русија

Путин послао телеграм лидерима ДНРК и Вијетнама: Јачање свеобухватног стратешког партнерства

Председник Русије и руска делегација раније овог месеца посетили су ДНР Кореју, а након Пјонгјанга, Путин је отпутовао у Вијетнам
Путин послао телеграм лидерима ДНРК и Вијетнама: Јачање свеобухватног стратешког партнерства© Kremlin.ru/Фото: Владимир Смирнов, ТАСС

"Драги друже Ким Џонг Уне, желео бих да Вам се најискреније захвалим на дивном пријему и срдачном гостопримству указаном мени и руској делегацији током нашег боравка у Демократској Народној Републици Кореји", наводи се у телеграму председника Русије Владимира Путина упућеном севернокорејском лидеру Ким Џонг Уну.

"Ова државна посета је била од посебног значаја: обезбедила је да се односи Москве и Пјонгјанга попну на невиђено висок ниво свеобухватног стратешког партнерства. Од сада се пред нашим земљама отварају нови хоризонти за плодну сарадњу у различитим областима", додао је Путин, преносе "РИА Новости".

Руски лидер је подсетио да је Москва заинтересована да се "конструктиван дијалог и блиска сарадња" са Пјонгјангом настави.

"Запамтите да сте увек добродошли и драги гост на руском тлу. Искрено вам желим здравље, просперитет и успех у државним пословима", поручио је за крају руски председник. 

Председник Русије и руска делегација раније овог месеца посетили су ДНР Кореју. То је била прва Путинова посета у ову државу за последње 24 године. Две стране закључиле су тада Споразум о свеобухватном стратешком партнерству. 

Након Пјонгјанга, Путин је отпутовао у Вијетнам. 

Руски лидер је, такође, послао телеграм захвалности генералном секретару Централног комитета Комунистичке партије Вијетнама и председнику те државе То Ламу. 

"Пут у вашу земљу оставио је на мене јако леп утисак. Наши преговори су били заиста конструктивни и продуктивни. Уверен сам да ће примена постигнутих билатералних споразума допринети даљем јачању свеобухватног стратешког партнерства Москве и Ханоја. Рачунам на наставак активног заједничког рада", поручио је Владимир Путин у телеграму. 

image