Русија

Угашен пожар код Москве: Погинуло шесторо људи

Још се не зна тачан узрок пожара који је јуче избио у једној од зграда које су некада припадале Научно-истраживачком институту "Платан" у Фрјазину
Угашен пожар код Москве: Погинуло шесторо људи© Stringer/news.ru

На месту где је избио пожар у Фрјазину Московске области пронађена су четири беживотна тела, потврдили су из службе за ванредне ситуације овог јутра.

Пожар у згради је потпуно угашен, потврдило је Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације.

Тако је укупан број жртава пожара порастао на шест, потврдили су из Истражног комитета за ТАСС и додали да тај број може да се повећа. Јуче су два мушкарца погинула у покушају да се спасу тако што би скочили кроз призор.

Пожар на површини од пет хиљада квадратних метара избио је 24. јуна у седмоспратници у Фрјазину код Москве. Како је саопштило Тужилаштво Московске области, зграда је у приватном власништву и простор у њој је издаван разним закупцима.

Заменик начелника Министарства за ванредне ситуације за регион Алексеј Логинов рекао је да људи у згради нису могли да приступе путевима за евакуацију, јер је у самој згради било неколико експлозија. Када су спасиоци стигли, неколико спратова зграде је већ било у пламену, сви напори су били усмерени на спасавање људи. Посао ватрогасаца отежавале су високе температуре и густ дим.

Представник хитних служби рекао је да постоји неколико верзија о узроку пожара, и да ће ватрогасно-техничка лабораторија утврдити шта је тачно изазвало ватру.

image