Русија

Путин: Радићемо на ефикасном правном регулисању са чланицама БРИКС-а

Поштовање права има кључну улогу у решавању глобалних и регионалних проблема, и Русија је заинтересована да у тој сфери ојача сарадњу са другим земљама, поручио је данас председник Русије
Путин: Радићемо на ефикасном правном регулисању са чланицама БРИКС-а© Kremlin.ru/Фото: Владимир Астапкович, РИА «Новости»

Руска Федерација брани принцип владавине права како на својој територији, тако и на међународној сцени, рекао је данас председник Русије Владимир Путин у видео-обраћању учесницима дванаестог Међународног правног форума у Санкт Петербургу.

Он је истакао да само општепризнате правне норме могу бити основа за јачање стабилности, заштиту суверенитета и територијалне целовитости држава, као и за заштиту људских права. 

"Неоспорно је да право има кључну улогу у решавању глобалних и регионалних проблема, развијању економских и хуманитарних веза и, наравно, у борби против заједничких претњи", изјавио је Путин.

Лидер је подсетио да ће ове године Русија председавати БРИКС-ом и додао да ће Русија, заједно са партнерима, наставити да ради на ефикасном правном регулисању, које би могло да ојача прехрамбену и енергетску безбедност, те осмисли праведна правила за светску трговину и сарадњу у сфери технологија.

Такође, Путин је рекао да је Русија заинтересована за јачање сарадње у тим сферама и са другим земљама, пре свега онима из азијско-пацифичког региона, Африке и Латинске Америке.

Међународни правни форум у Санкт Петербургу покренут је 2011. године. 

image