Русија

Руси оборили седам украјинских дронова изнад три области

Украјина је у току ноћи поново покушала да дроновима напдне циљеве на територији Руске Федерације, али су руски системи ПВО оборили непријатељске летелице, саопштило је Министарство одбране Русије
Руси оборили седам украјинских дронова изнад три областиGetty © Anton Petrus

Руска војска је спречила покушај Кијева да нападне руске циљеве, ПВО системи уништили су током ноћи седам дронова у три региона, саопштило је Министарство одбране.

"Дежурни ПВО системи уништили су четири дрона изнад Тверске области, два изнад Московске и један изнад Белгородске области", наводи се у саопштењу.

Према подацима Министарства, напад се десио у току протекле ноћи, а непријатељ је користио дронове авионског типа.

Непосредно пре напада су власти Тверске области обавестиле становништво да су одбијена два украјинска напада на регион и да у инциденту нико није повређен.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

Коментаришући напад украјинске војске на цивилне циљеве на територији Русије, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је приметила да због великих неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, кијевски режим настоји да искали бес и да се освети цивилном становништву Русије, излажући га ватри из разних врста НАТО наоружања.

Како је истакла, Бандерине присталице заправо и немају никакво друго оружје.

image