Русија

МУП Русије: Запад би хтео да нас избаци из Интерпола, али ти покушаји су пропали

Западне земље ограничавају рад Руске Федерације у Интерполу, крију од ње информације о траженим криминалцима, а иза свега стоји политика, оценио је руски министар унутрашњих послова
МУП Русије: Запад би хтео да нас избаци из Интерпола, али ти покушаји су пропали© Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani, File

Покушаји западних земаља да искључе Русију из Интерпола нису успели и руска полиција не наседа на те и такве провокације, рекао је руски министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев.

Запад ограничава рад Руске Федерације у Интерполу, не испуњава њене захтеве за правну помоћ, иако су према повељи организације дужни да то ураде, истакао је руски министар.

"Крију од нас информације о траженим криминалцима и, штавише, покушавају да, супротно повељи Интерпола, искључе Русију из организације. Ти покушаји су неутралисани", рекао је Колоколцев.

Руски министар је истакао и да начелници полицијских управа "савршено разумеју" политичку позадину оваквих покушаја и жеље западних земаља да отежају Русији останак у организацији.

"Ми не наседамо на ове провокације, али смо упознали руководство Уједињених нација са чињеницом да оне постоје. Секретаријат УН мора некако да реагује на ову ситуацију", нагласио је руски министар.

image