Русија

Медведчук: Колективни запад је покренуо пројекат за уништење Украјине

Циљ европских званичника је да учине друге земље зависним, како би оне изгубиле економску независност и биле принуђене да постану базе НАТО-а – то су покушали и са Украјином, објаснио је украјински опозициони политичар
Медведчук: Колективни запад је покренуо пројекат за уништење УкрајинеGetty © Maxym Marusenko/NurPhoto

Русија никада није била против тога да Украјинци са неким економски сарађују, зарађују и богате се, међутим, Европска унија није донела бољитак украјинској земљи, већ ју је додатно осиромашила, навео је украјински опозициони политичар Виктор Медведчук у ауторском тексту за "Смотрим".

Према његовим речима, Колективни запад је, уместо да помогне Украјини, покренуо пројекат за њено уништење, навео је Медведчук.

"Управо је 'европски правац' проузроковао рат у Украјини, те ствари су међусобно повезане", навео је украјински политичар.

Да постоје економски услови за улазак Украјине у ЕУ, она би у савез ступила за 30 година, оценио је Медведчук.

Циљ европских званичника је да учине друге земље зависним, како би оне изгубиле економску независност и биле принуђене да постану базе НАТО-а – то су покушали и са Украјином, објаснио је Медведчук.

План је био да Украјина постане сиромашна и да као таква буде одскочна даска НАТО-а – отуда долазе вечита обећања да ће Украјина ући у ЕУ, иако реално у том контексту нема помака, објаснио је украјински политичар.

"Шта ће Европској унији још једна земља коју је морати да храни", наводи Медведчук.

image