Русија

Посланик Думе: Амерички дронови изнад Црног мора су претња, морамо одговорити

Американци уз помоћ дронова изнад Црног мора врше извиђање терена и Украјинцима шаљу податке о координатама мета које треба да гађају западним оружјем. Из Москве на то најављују одговор
Посланик Думе: Амерички дронови изнад Црног мора су претња, морамо одговоритиGetty © Handout / Handout

Присуство америчких извиђачких дронова у Црном мору је агресија и реална претња на коју Русија мора да одговори, рекао је за РИА Новости посланик Думе са Крима и члан комитета за безбедност Михаил Шеремет.

"Одговор Русије на америчку провокацију у Црном мору биће изнуђена мера пред агресијом и реалном претњом по животе и здравље грађана Русије. Због тога, сва међународна правила и закони које непријатељ користи као параван одлазе у други план док опасност не прође и док се не смањи степен напетости", рекао је Шеремет.

Било какво другачије понашање Руске Федерације њен непријатељ ће схватити као слабост Москве, објаснио је посланик Думе, уз упозорење да ће онда САД само повећати притисак и своје војно присуство у стратешки важним регионима.

Руско Министарство одбране констатовало је да је изнад Црног мора повећано присуство америчких стратешких дронова, а шеф овог ресора Андреј Белоусов наредио је недавно Генералштабу Оружаних снага Русије да реагује на све чешће провокације америчких беспилотних летелица. 

Москва упозорава да Американци уз помоћ ових дронова врше извиђање терена и Украјинцима шаљу податке о координатама мета које треба да гађају западним оружјем.

Такве активности показују да су САД и друге земље НАТО-а све више укључене у украјински сукоб, а присуство америчких летелица изнад Црног мора повећава и вероватноћу инцидента који би могао уследити уколико би се они сударили са руским ваздушним снагама, упозорава Министарство одбране Руске Федерације. 

image