Русија

Руске снаге безбедности упале у теретану познатог ММА борца

На видео-снимцима забележеним у околини теретане у Махачкали могу се видети припадници снага безбедности с неколико возила
Руске снаге безбедности упале у теретану познатог ММА борца© Национални антитерористички комитет Русије

Снаге безбедности Руске Федерације у Републици Дагестан извршиле су рацију у објекту за тренинг чији је власник ММА борац Хабиб Нурмагомедов, преноси ТАСС позивајући се на саопштење локалне полиције.

На видео-снимцима забележеним у околини теретане у Махачкали могу се видети припадници снага безбедности са неколико возила.

Ова рација само је део истраге серије терористичких напада који су се догодили у овој руској републици пре неколико дана. Према писању локалних медија, током акције нико није приведен.

Подсећања ради, руски медији су претходно пренели да је бивши ММА борац Гаџимурад Кагиров, рођак Магомеда Омарова - бившег начелника Сергокаинског округа у Дагестану - био међу групом наоружаних лица која су напала неколико локација у Дербенту, те да је потом убијен током противтерористичке операције. 

Кагиров је наводно тренирао у горепоменутој теретани, а откривено је да су међу нападачима били и син и рођак Омарова. Нурмагомедов је негирао да је Кагиров био део његовог тима, али је истакао да је бивши борац раније можда тренирао у његовој теретани и то неколико месеци. 

image