Русија

Лавров разговарао са белоруским шефом дипломатије: Две стране сагласне о наставку блиске сарадње

Лавров је искористио прилику да честита свом белоруском колеги на именовању на место министра спољних послова
Лавров разговарао са белоруским шефом дипломатије: Две стране сагласне о наставку блиске сарадњеGetty © Russian Foreign Ministry Press Service / Handout/Anadolu Agency

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и недавно именовани шеф дипломатије Белорусије Максим Риженков у телефонском разговору договорили су наставак блиске сарадње на мултилатералним платформама и разменили мишљења о актуелним међународним питањима, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"Разговарано је о актуелним питањима руско-белоруских односа, размењена су мишљења о актуелним међународним и регионалним питањима, а две стране сагласиле су се да наставе блиску сарадњу на мултилатералним платформама", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је Лавров искористио прилику да "честита свом белоруском колеги на именовању на место министра спољних послова братске земље".

Министарство спољних послова Русије је навело и да је разговор вођен на иницијативу белоруске стране.

Подсећања ради, председник Белорусије Александар Лукашенко именовао је новог министра спољних послова Максима Риженкова 27. јуна, који је заменио дотадашњег шефа дипломатије Сергеја Алејника.

image