Русија

Небензја одговорио Трампу: Сукоб у Украјини не може да се реши за један дан

Руски дипломата је рекао да би потенцијална одлука Израела да пошаље ПВО системе "патриот" Украјини могла да има "одређене политичке последице"
Небензја одговорио Трампу: Сукоб у Украјини не може да се реши за један данwww.globallookpress.com © MFA Russia

Сукоб у Украјини, супротно изјавама бившег председника САД Доналда Трампа, не може да се реши за само 24 сата, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

Трамп је више пута рекао да, уколико буде поново изабран, намерава да постигне решење сукоба између Руске Федерације и Украјине за само 24 сата.

"Украјинска криза не може да се реши у једном дану", рекао је Небензја на конференцији за новинаре, преносе "РИА Новости".

Он је рекао да би потенцијална одлука Израела да пошаље ПВО системе "патриот" Украјини могла да има "одређене политичке последице".

"Претпостављам да одлука која се може донети по овом питању, наравно, може имати одређене политичке последице", рекао је руски дипломата.

Раније је лист "Фајненшел тајмс", позивајући се на изворе упознате са дискусијама, известио да министри и високи званичници САД, Израела и Украјине преговарају о испоруци до осам система противваздушне одбране "патриот" Кијеву.

Представник Пентагона је у коментару за "РИА Новости" напоменуо да министарство није упознато са таквим плановима.

image