Русија

У украјинском нападу на Белгородску област убијен цивил, деветоро рањено

У самом Белгороду је рањено седам цивила, од којих је један хоспитализован у тежем стању, а у Шебекину – двоје, навео је губернатор области Вјачеслав Гладков
У украјинском нападу на Белгородску област убијен цивил, деветоро рањеноGetty © Vladimir Aleksandrov/Anadolu Agency

Украјинска војска је поново напала цивилне циљеве у Белгородској области услед чега је једна особа убијена, а девет рањено, навео је губернатор области Вјачеслав Гладков у објави на Телеграму посвећеној ситуацији у региону у протекла 24 часа.

"У Новој Таволжанки, у Шебекинском градском округу, је у експлозији на простору пољопривредног предузећа погинуо један цивил", навео је Гладков.

Такође, у самом Белгороду је рањено седам цивила, од којих је један хоспитализован у тежем стању, а у Шебекину – двоје, навео је Гладков.

Како је Гладков навео, у области експлозија оштећене су куће, и стамбене зграде, као и аутомобили.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, а нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

Коментаришући напад украјинске војске на цивилне циљеве на територији Русије, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је приметила да због великих неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, кијевски режим настоји да искали бес и да се освети цивилном становништву Русије, излажући га ватри из разних врста НАТО наоружања.

Како је истакла, Бандерине присталице заправо и немају никакво друго оружје.

image