Лукашенко: Ускоро се састајем са Путином – Запад једва чека да увуче Белорусију у војни сукоб

Желе да раздвоје Русију и Белорусију дуж границе, да онемогуће наш отпор и подстакну тензије до те мере да ће цео свет задрхтати, оценио је Александар Лукашенко и поручио да је ситуација озбиљна

Белоруски председник Александар Лукашенко навео је да има много питања које би желео да размотри са руским лидером Владимиром Путином, са којим ће се срести на самиту Шангајске организације за сарадњу у Астани, преноси Белта.

"Ускоро ћу се састати са Путином. Има много питања која морамо да размотримо", рекао је белоруски председник током састанка са председником Државне думе Вјачеславом Володиним.

Запад једва чека да увуче Белорусију у војни сукоб, рекао је Лукашенко током састанка са Володином.

Лукашенко се током састанка дотакао питања билатералне сарадње и ситуације око Белорусије.

"Једва чекају да нас увуку у сукоб. Желе да нас раздвоје дуж ове границе, да онемогуће наш отпор и подстакну тензије до те мере да ће цео свет задрхтати. Ситуација је крајње озбиљна и ни у ком случају не смемо да се опустимо", оценио је Лукашенко.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао да размештање украјинске војске и војне опреме на белоруској граници изазива забринутост не само у Минску, већ и у Москви.

"Ако буде потребно, руски председник Владимир Путин и белоруски лидер Александар Лукашенко ће разговарати о ситуацији на граници. Њих двојица ће се наредних дана састати на маргинама самита ШОС-а у Астани", поручио је Песков.