Русија

Володин поручио: Русија и Белорусија морају још ближе да сарађују

Председник Думе је Лукашенку пренео Путинове честитке поводом државног празника – Дана независности Белорусије, као и 80 година од ослобођења Минска од нациста током Другог светског рата
Володин поручио: Русија и Белорусија морају још ближе да сарађују© Sefa Karacan/Anadolu Agency

Русија и Белорусија морају да сарађују још ближе како би превазишле изазове са којима се данас суочавају, поручио је председник Државне думе Вјачеслав Володин на састанку са белоруским лидером Александром Лукашенком.

Володин је допутовао у Минск како би у име руског председника Владимира Путина учествовао на свечаним догађајима поводом Дана независности Белорусије.

"Морамо да будемо заједно, још јачи, раме уз раме, како бисмо превазишли изазове са којима се наше земље суочавају", навео је руски званичник.

Володин је пренео Лукашенку честитке руског председника поводом државног празника, Дана независности Белорусије, као и 80. годишњице ослобођења Минска од нациста током Другог светског рата.

"Важно нам је да се не дозволимо да се угаси сећање на победу, већ да се оно брижљиво чува и преноси с генерације на генерацију", написао је раније Володин на Телеграму.

Володин је захвалио белоруском председнику што улаже напоре у том плану.

image