Русија

Руска војска уништила постројење за производњу дронова и складиште муниције у Харкову

Оружане снаге РФ настављају са ударима по дубини територије под украјинском контролом
Руска војска уништила постројење за производњу дронова и складиште муниције у ХарковуGetty © Ukrainian Internal Affairs Ministry/Anadolu

Оружане снаге Руске Федерације извршиле су напад на постројење за производњу беспилотних летелица, складиште муниције и центар за ремонт војне опреме, изјавио је за РИА Новости Сергеј Лебедев координатор руске организације која делује на територији коју контролише Кијев.

"Око пет часова, 2. јула предвече долетеле су (ракете) у Немишљански и Индустријски округ града и пале су на индустријска постројења. У једном од њих су се производиле беспилотне летелице и смештена су возила за лансирање дронова. У другом се налазило складиште муниције, као и мањи центар за ремонт војне опреме", изјавио је Лебедев.

Према његовим речима, на место експлозије упутило се десетак кола хитне помоћи, што је јасан показатељ да има рањених и погинулих.

Раније током дана, руске снаге уништиле су и оштетиле укупно седам украјинских авиона Су-27 у ракетном нападу на аеродром Миргород у Полтавској области, саопштило је руско Министарство одбране.

image