Русија

Путин прихватио позив Токајева: У новембру поново у Казахстану

Председник Русије састао се данас и са лидером Казахстана
Путин прихватио позив Токајева: У новембру поново у Казахстану© Kremlin.ru

Председник Русије Владимир Путин састао се данас, на маргинама самита ШОС-а, и са председником Казахстана Касим-Жомартом Токајевом.

Путин је прихватио предлог Токајева да у новембру поново посети Казахстан, а председник Казахстана је истакао да је још један лични састанак неопходан "како би се одржала досадашња сарадња". 

Лидер Казахстана такође је истакао да је Путин у великој мери допринео јачању потенцијала Шангајске организације за сарадњу, док је Путин похвалио Токајева за организацију овогодишњег самита.

"Што се тиче наших билатералних односа, Ви и ја смо у сталном контакту. Али, ипак, не могу а да не приметим да трговински промет расте - он је достигао скоро 30 милијарди долара. Више од 28 милијарди, а то је веома респектабилна цифра. Русија остаје један од главних трговинско-економских партнера Казахстана, њен удео у трговинском промету Казахстана износи више од 17 одсто", изјавио је руски лидер.

Подсетимо, Путин је у Астану допутовао због самита ШОС-а, који је почео данас, а завршава се сутра.

Раније током дана, разговарао је и са председницима Турске, Кине, Азербејџана, као и представницима још неколико земаља. 

image