Русија

Медведев: Од почетка године уговор са Mинистарством одбране Русије потписало 190.000 људи

Просечна дневна стопа запошљавања (војника по уговору) остаје стабилна и износи око хиљаду људи дневно, каже заменик председника Савета безбедности Русије
Медведев: Од почетка године уговор са Mинистарством одбране Русије потписало 190.000 људи© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ове године је уговоре са Министарством одбране Русије потписало око 190.000 особа, саопштио је  заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Просечна дневна стопа запошљавања (војника по уговору) остаје стабилна и износи око хиљаду људи дневно. Од почетка године такве уговоре је склопило око 190.000 грађана Руске Федерације", навео је Медведев.

Он је истакао и допринос великих предузећа и државних корпорација у попуњавању руске војске и снабдевању бораца на фронту свиме што им је потребно.

"Желео бих да истакнем важан допринос савезних и регионалних власти укупном раду војске. Пре свега, наравно, Министарства одбране, али и великих предузећа и државних корпорација. Не само да активно учествују у процесу регрутовања, већ и чине много да се војницима обезбеди све што им је потребно на фронту, али и пружи помоћ и подршка члановима њихових породица", рекао је Медведев.

image