Украјинске гранате усмртиле цивила у Горловки у ДНР

Кијевски режим је гађао насеље Комсомољец – најмање десет стамбених и приватних зграда се нашло под ударом Оружаних снага Украјине, с тим да је неколико граната директно погодило неке од кућа

Украјинска војска поново је гађала цивиле, данас је у Горловки у ДНР погинула једна особа услед гранатирања са украјинске стране, навео је градоначелник Иван Приходко на Телеграму.

"Вечан помен невино убијеном. Саучешће породици и пријатељима", написао је Приходко и прецизирао да је гађано насеље Комсомољец.

Горловка је у току ноћи била изложена једном од најмасовнијих напада украјинских трупа. Како је јавио дописник РИА Новости, најмање десет стамбених и приватних зграда се нашло на удару украјинске војске, с тим да је неколико граната директно погодило неке од кућа.

Горловка се налази 50 километара северно од Доњецка, у граду се налази хемијски концерн "Стирол" и предузећа за ископавање угља. Ово је једно од највећих насеља у ДНР у ком је, пре почетка сукоба у Донбасу, живело преко 250.000 људи.

Коментаришући напад украјинске војске на цивилне циљеве на територији Русије, портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је приметила да због великих неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, кијевски режим настоји да искали бес и да се освети цивилном становништву Русије, излажући га ватри из разних врста НАТО наоружања.

Како је истакла, Бандерине присталице заправо и немају никакво друго оружје.

Председник Русије Владимир Путин је поручио да зарад безбедног живота грађана Русије мора да се створи тзв. санитарна односно безбедносна зона, односно територија са које непријатељска војска не би могла да наноси ударе на територију Русије.