Песков о западној хистерији поводом Модијеве посете Москви: Само нека гледају, имају шта да виде

Љубоморни су – значи да пажљиво прате, а ту не греше, рекао је портпарол Кремља, говорећи о реакцији Запада на предстојећи састанак руског председника и индијског премијера

То што западни медији и политичари придају велику пажњу предстојећој посети индијског премијера Нарендре Модија Русији је с правом – за то има разлога, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Тако је одговорио на питање руског новинара Павла Зарубина како се Русија односи према љубомори Запада која се расплинула с првим гласинама о Модијевој посети Москви.

"Љубоморни су – значи да пажљиво прате. Пажљиво прате – значи да томе придају велику пажњу. И ту не греше. Имају чему да придају пажњу", поручио је Песков.

Моди ће посетити Русију осмог и деветог јула. Двојица лидера ће се лично састати после две године – последњи пут су се састали током самита Шангајске организације за сарадњу (ШОС) септембра 2022. године у Самарканду у Узбекистану. Моди је последњи пут био у Русији 2019. године када је присуствовао Источном економском форуму у Владивостоку.

Моди ће стићи у Москву у понедељак, након чега ће присуствовати вечери коју ће приредити руски председник Владимир Путин. Наредног дана премијер ће се састати са људима из индијске дијаспоре који живе у Москви и положити венац на гроб Незнаног војника, открио је пре неколико дана индијски министар спољних послова Винај Мохан Кватра.

Потом ће, како је рекао, уследити разговори двојице лидера, као и разговори на нивоу делегација, открио је индијски министар, додајући да ће се "разматрати читав низ односа." Разговори о билатералним односима обухватиће сарадњу у области одбране, као и о инвестицијама, образовању и култури.