Русија

ФСБ: Спречен покушај украјинских специјалних служби да отму бомбардер Ту-22М3 (ВИДЕО)

Украјинска обавештајна служба намеравала је да регрутује руског војног пилота да за новчану награду и италијанско држављанство превезе и спусти ракетни носач у Украјину
ФСБ: Спречен покушај украјинских специјалних служби да отму бомбардер Ту-22М3 (ВИДЕО)© MOD Russia/via Globallookpress.com

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) спречила је покушај украјинских обавештајних служби, уз подршку земаља НАТО-а, да организују отмицу стратешког бомбардера Ту-22М3, саопштила је прес-служба ФСБ Русије.

"Федерална служба безбедности Руске Федерације спречила је још један покушај украјинских специјалних служби да изведу операцију отмице далекометног стратешког бомбардера Ту-22М3, Ваздушно-космичких снага Русије", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, украјинска обавештајна служба намеравала је да регрутује руског војног пилота да за новчану награду и италијанско држављанство превезе и спусти ракетни носач у Украјину.

Откривено је учешће обавештајних служби земаља НАТО-а у припреми операције и њеном спровођењу, додаје се у саопштењу.

"Током оперативне игре, руски контраобавештајци су добили информације које су помогле нашим оружаним снагама да гранатирају аеродром Озерно, Оружаних снага Украјине", прецизира се.

Ту-22М3 је надзвучни ракетоносач-бомбардер великог домета са променљивом геометријом крила, дизајниран за уништавање морских и копнених циљева вођеним пројектилима и ваздушним бомбама, носач нуклеарних и конвенционалних бомби и пројектила.

image