Русија

Антонов: САД не признају да је украјинска ракета погодила болницу у Кијеву, искористиће инцидент

Ситуација са болницом у Кијеву коју је погодила и оштетила украјинска ПВО ракета, говори само једно, навео је Антонов и поручио: "Запад би морао да престане да снабдева кијевски режим оружјем, које убија цивиле у Русији и самој Украјини"
Антонов: САД не признају да је украјинска ракета погодила болницу у Кијеву, искористиће инцидентGetty © Justin Sullivan

Сједињене Државе лицемерно прећуткују чињеницу да је украјинска ПВО ракета погодила болницу у Кијеву како би искористила ситуацију за нове испоруке наоружања, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

"Није први пут да режим у Кијеву дрско приписује сопствене варварске злочине Руској Федерацији", рекао је Антонов у саопштењу које је објавила амбасада. 

Како је истакао амбасадор, "хистерија око оштећене болнице 'Охматдет' у Кијеву, која је завладала у САД, пример је бесне антируске пропаганде", јер амерички званичници избегавају чињенице и користе трагедију против Русије.

Заправо, оно што се догодило говори само једно - "Запад би морао да престане да снабдева кијевски режим оружјем, које убија цивиле и у Русији и у Украјини", навео је Антонов.

Међутим, западни покровитељи Кијева ће "инцидент с болницом", који се догодио уочи самита НАТО-а у Вашингтону, видети као "одличан поклон" да оправда даљу ескалацију сукоба и наставак рата до последњег Украјинца, закључио је Антонов.

Министарство одбране Русије је саопштило да изјаве о намерном удару руских снага на цивилне циљеве у Украјини нису тачне, да је уништење изазвано падом украјинске ПВО ракете, као и да није први пут да се Кијев упушта у овакве провокације.

Бројне објављене фотографије и видео-снимци из Кијева јасно потврђују чињеницу да је болницу погодила украјинска ракета лансирана с противваздушног комплекса у граду, наводи се у саопштењу руског Министарства.

Амерички председник Џозеф Бајден је обећао да ће са Владимиром Зеленским радити на мерама за јачање украјинске противваздушне одбране. Бела кућа је саопштила да ће Вашингтон и његови савезници на самиту НАТО-а у америчкој престоници саопштити о којим се мерама ради.

image