Русија

Моди: Русија је прави пријатељ Индије

Индија ће отворити два нова конзулата у Руској Федерацији, у Казању и Јекатеринбургу, открио је индијски премијер, који борави у званичној посети Русији
Моди: Русија је прави пријатељ Индије© Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Русија је одани пријатељ Индије, а у руско-индијским односима "температура" је увек позитивна, изјавио је индијски премијер Нарендра Моди на састанку са индијском заједницом у Москви.

"Када чује реч 'Русија', прво што падне на памет сваком Индијцу је 'наш сапутник у срећи и тузи'. Русија је прави пријатељ Индије", истакао је Моди.

Како је навео, у Русији је понекад температура испод нуле, али у односима Индије и Русије температура је увек позитивна.

Моди је открио да ће Индија отворити два нова конзулата у Русији, у Казању и Јекатеринбургу.

"Одлучили смо да отворимо нове конзулате у Казању и Јекатеринбургу, што ће допринети развоју туризма и пословне трговине. Олакшаће путовања и пословну сарадњу", навео је.

Он је претходно захвалио руском председнику Владимиру Путину на пријему у његовој резиденцији у Ново-Огареву и изразио наду у јачање пријатељства између земаља.

"Захваљујем се председнику Путину што ме је примио у Ново-Огареву. Радујем се сутрашњим разговорима, који ће несумњиво допринети даљем јачању пријатељства између Индије и Русије", написао је индијски премијер na Иксу.

Руски председник и индијски премијер стигли су на Међународну изложбу и форум "Русија" у Изложбу достигнућа народне привреде (ВДНК).

Лидери разгелдају павиљон "Атом", чија изложба говори о историји развоја атомске енергије од почетка совјетског атомског пројекта до данас.

Наиме, изложба је јуче званично завршена, али је и даље у павиљонима.

Како је раније саопштио "Росатом", државна корпорација разговара о изградњи још шест нуклеарних блокова велике снаге и нуклеарних електрана мале снаге у Индији.

image