Русија

Још строжи услови: Дума ће подржати измене закона о депортацији миграната

Питање контроле миграција је приоритет, поручио је Вјачеслав Володин
Још строжи услови: Дума ће подржати измене закона о депортацији мигранатаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Државна дума ће подржати предлог закона о протеривању миграната из земље због прекршаја додатних 20 чланова закона о административним прекршајима, навео је председник Државне думе Вјачеслав Володин на Телеграму.

Министарство унутрашњих послова Русије је предложило да се прошире случајеви који подразумевају депортацију миграната у случају кршења закона, те је у те сврхе наведено 20 додатних прекршаја који се односе на јавни ред и безбедност као и екстремистичке манифестације.

Међу њима је одбијање послушности на наређење полицијског службеника или других безбедносних службеника, давање лажних података приликом миграционе регистрације, хулиганство, јавно истицање нацистичких симбола или симбола екстремистичких организација, ширење аудиовизуелних материјала који садрже јавне позиве на терористичке активности, материјале који јавно оправдавају тероризам или друге материјале који позивају на екстремистичке активности и сл.

"Питање контроле миграција је изузетно важно. Посланици разумеју њену хитност и предлажу промене", написао је Володин и истакао да је унапређење миграционог законодавства приоритет.

Дума ће размотрити предлоге Владе, министарстава и ресора који доприносе решавању проблема у овој области у најкраћем могућем року, додао је Володин.

image