Русија

Путин одликовао Модија орденом Св. Андреја Првозваног (ВИДЕО)

Премијер Индије захвалио је руском председнику на ордену и његовим досадашњим напорима који су ојачали руско-индијске односе, те истакао да се у име свих грађана Индије захваљује Русији на части која му је указана

Председник Русије Владимир Путин уручио је данас индијском премијеру Нарендру Модију највише државно признање, орден Св. Андреја Првозваног за његов допринос развоју стратешких односа Москве и Њу Делхија.

Премијер Индије изразио је "срдачну захвалност" за орден и истакао да то није само награда за њега лично, већ и за читав индијски народ. То је признање успешне вишегодишње сарадње и поверење између Индије и Русије. 

"Наши односи су крајње важни не само за наше две земље, већ и за цео свет. У глобалном контексту, Индија и Русија и њихово партнерство данас добијају нови значај. Ми смо убеђени да су потребни додатни напори како би се осигурала додатна стабилност. Наставићемо да радимо заједнички како бисмо постигли те циљеве", рекао је премијер Индије.

Дозволите да се Вама, влади и народу РФ још једном захвалим за част коју сте ми указали у име свих грађана Индије, поручио је Моди, уз констатацију да су "односи Русије и Индије ојачали у свим областима" откако је Путин постао председник Руске Федерације. 

"Односи цветају и временом само јачају. Наша сарадња је нада за наше грађане у бољу будућност", закључио је он, и додао да су Њу Делхи и Москва данас донели нове одлуке, које су усмерене на јачање сарадње.

image