Кремљ о Модијевој посети: Није било несугласица

Премијер Индије био је у дводневној посети Москви, која се завршила јуче. Посета је укључивала и неформалне разговоре у опуштеној атмосфери у резиденцији председника Русије Владимира Путина, који су трајали више сати и током којих су Путин и Моди разговарали о свим питањима

За време посете председника Русије Владимира Путина и премијера Индије Нарендре Модија није било несугласица, а састанак у широком формату није одржан због недостатака времена, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, објаснивши да су је премијер Индије отпутовао у Индију, а да се одужила посета изложби коју је обишао са руским председником.

Како је рекао, сусрету у уском формату присуствовали су многи званичници будући да су били присутни представници свих сфера сарадње који су битни за Москву и Њу Делхи.

"Ови разговори трајали су више од два сата, а потом су уследили и неформални разговори на различите теме", додао је портпарол Кремља. 

Подсетимо, премијер Индије био је у дводневној посети Москви, која се завршила јуче. Посета је укључивала и неформалне разговоре у опуштеној атмосфери у резиденцији председника Русије Владимира Путина, који су трајали више сати и током којих су Путин и Моди разговарали о свим питањима. Моди је ове разговоре описао као отворене, искрене и пуне поштовања.

Премијер Индије неколико пута је захвалио руском председнику на гостопримству, назвао га је и "драгим пријатељем", и честитао му на још једној победи на председничким изборима.

Обе стране истакле су захвалност на доприносу развоју досадашње сарадње, а Путин је премијеру Модију уручио и највише државно признање, орден Св. Андреја Првозваног

Односи две земље окарактерисани су као "привилеговано стратешко партнерство".

На крају посете, потписана је и заједничка изјава, а Моди је обећао да ће ове године још једном посетити Русију и да ће лично учествовати на следећем БРИКС самиту у Казању.