Поклон из Доњецка за Нуландову: Ружа од западног пројектила од којег су страдали цивили (ФОТО)

Уз "поклон", заменик лидера ДНР-а послао је и пропратни писани апел, у којем је позвао америчке политичаре да престану да снабдевају украјинске оружане снаге оружјем и новцем како би зауставили крвопролиће и ескалацију сукоба

Ружа искована од челика западног пројектила лансираног на Доњецк, испоручена је у Стејт департмент за бившег америчког подсекретара за политичка питања Викторију Нуланд, навео је заменик лидера ДНР-а Јан Гагин.

Наиме, Гагин је прошлог месеца Нуландовој послао пакет са челичном ружом направљеном од гелера западне гранате, која је убила цивиле у Доњецку. 

Уз "поклон", послао је и пропратни писани апел, у којем је позвао америчке политичаре да престану да снабдевају украјинске оружане снаге оружјем и новцем како би зауставили крвопролиће и ескалацију сукоба.

"Ружа је стигла до Стејт департмента. Како је саопштила служба за доставу, поклон за Викторију Нуланд је достављен", написао је Гагин на Телеграму.

Он је напоменуо да њена адреса није јавно доступна, па је поклон послат на њено претходно радно место. Према његовим речима, поклон је стигао уочи Самита НАТО-а у Вашингтону.

"Самит је већ прошао, а према резултатима, предузећа војно-индустријског комплекса земаља НАТО-а настављају да зарађују, док су власници показали шаргарепу такозваном председнику Украјине", додао је Гагин.