Спорт

Чувени прст, па шамар вимблдонској публици: На данашњи дан Новак је срушио Федерера

Дан који ће најбољи тенисер свих времена памтити цео живот, али ће то чинити и присутни на трибинама који су желели победу противника

На данашњи дан пре пет година Новак Ђоковић остварио је можда и највећу победу у својој велелепној каријери и освојио пети вимблдонски трофеј.

Ђоковић је у историјском финалу 2019. године савладао Роџера Федерера након што је успео да спасе две меч-лопте, а касније у тај-брејку и да стигне до титуле.

Меч је тајао четири сата и 57 минута, а остаће упамћен и кадар госпође која кажипрстом показује да је Роџеру остао само још један поен до титуле.

Међутим, Србин је волшебно спасао обе, направио брејк и одвео меч у тај-брејк који је игран при резултату 12:12 у одлучујућем сету. У њему је био бољи и разочарао домаће присталице које су у потпуности биле на страни Федерера.

На крају, резултат је гласио 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (7:4), 4:6, 13:12 (7:3).

Тада је био 14. јул, баш као и данас, када ће рекордер бо проју титула изаћи на мегдан браниоцу титуле Карлосу Алкаразу и покушати да стигне управо Федерера.

Швајцарац има осам трофеја на теренима Ол Ингланд клуба, па би Ђоковић успео да се изједначи са њим уколико тријумфује у свом 10. финалу.

Меч који би могао да буде веома важан за историју тениса на програму је од 15 часова и биће реприза прошлогодишњег финала.

image