Спорт

Алкараз и Мората најављују добар дан за Шпанију – титуле на Вимблдону и Европском првенству

Капитен фудбалске репрезентације Шпаније Алваро Мората и тенисер Карлос Алкараз обратили су се видео порукама пред финале Европског првенства у фудбалу и финале Вимблдона
Алкараз и Мората најављују добар дан за Шпанију – титуле на Вимблдону и Европском првенствуGetty © Christian Kaspar-Bartke / Stringer

Двојица Шпанаца су изразили наду да ће недеља бити дан за памћење за целу земљу.

"Здраво Чарли, сећаш се да сам ти пре почетка Европског првенства рекао да нећеш моћи да нас бодриш у финалу јер ћеш тог дана и ти играти финале", почео је Мората у видео поруци емитованој на званичном Инстаграм налогу Европског првенства.

"Надам се да ће недеља бити дан за памћење за целу Шпанију. Подржаваћемо те свим срцем и као што ти кажеш, обојица знамо шта је потребно за победу. Надам се да ћемо се видети следеће недеље у Мадриду да прославимо заједно."

Алкараз је поручио да су шпански фудбалери имали "перфектан наступ до сад на Европском шампионату".

"Пратио сам све утакмице, од прве до полуфинала, патио сам са вама и подржавао вас. Надам се да ће недеља бити посебан дан за све вас. Шаљем вам велики загрљај, хајде да урадимо то. Напред!", рекао је шпански тенисер.

Алкараз ће у репризи прошлогодишњег финала Вимблдона у недељу од 15 часова покушати да одбрани пехар и савлада Ђоковића, рекордера по броју гренд слем пехара (24).

У недељу од 21 час у Берлину се игра финале Европског првенства између Шпаније и Енглеске.

image