Спорт

"Митровић је сила, то у животу нисам видео": Јунак Словеније открио тајну са Еура

Фудбалер репрезентације Словеније Вања Дркушић стекао је много нових навијача током Европског првенства у Немачкој после одличних партија које је пружао
"Митровић је сила, то у животу нисам видео": Јунак Словеније открио тајну са ЕураGetty © Clive Mason / Staff

Дефанзивац Сочија је био један од најважнијих играча у селекцији Матјажа Кека и својом бескомпромисношћу и борбеношћу помогао је тиму ка пласману у осмину финала.

Дркушић се нарочито показао својим одважним дуелима и смиреношћу у четири утакмице у којима је Словенија примила само два поготка.

Но, овај за многе анонимус пре Еура, имао је и сјајне сударе са Александром Митровићем у дуелу против Србије, које ће, чини се, заувек памтити. Управо њега је издвојио као играча ког му је било најтеже да чува.

"То ме сви питају. Тешко је изабрати од тако великих имена, али је бих се одлучио за Александра Митровића. Никада у каријери нисам осетио такву силу. Он је веома јак. То ми се допада јер са њим све време играм на ивици фаула, а он се не жали уопште. Ни судијама, ни другим играчима. Али у смислу његове снаге, његове грађе тела, он је веома широк и тешко га је покрити. Хвала Богу да није искористио све прилике које је имао", присетио се Дркушић тешке борбе са српским нападачем.

Овако су иначе Дркушића дочекали у његовом родном месту Шмарјешким Топлицама, по повратку из Немачке.

image