Спорт

Емотивни Новак након пораза хвалио Алкараза и послао поруку сину Стефану

Новак Ђоковић је након пораза у финалу Вимблдона од Карлоса Алкраза, истакао да је Шпанац заслужено одбранио титулу, али да Србин може бити задовољан урађеним на турниру
Емотивни Новак након пораза хвалио Алкараза и послао поруку сину СтефануGetty © Julian Finney

Алкараз је био препрека коју Новак није успео да прескочи, па је Шпанац у финалу релативно лако дошао до победе резултатом 3-0.

Након меча, Ђоковић је истакао да за разлику од Алкараза, он није показао жељени ниво тениса.

"Очигледно ово није био резултат који сам желео, поготово у прва два сета. Ниво тениса са моје стране није био довољан. Морам да одам признање Алкаразу који је играо комплетан тенис, сваки сегмент је радио савршено. Пробао сам да погурам себе, спасао три меч лопте, али Карлос је апсолутно заслужио победу данас. Честитам и његовом тиму, његовој породици и свака част, сјајно радите посао и само тако наставите, много тога је пред вама", први су утисци Ђоковића након меча.

Српски тенисер је упркос поразу, истакао да може бити задовољан учинењом на Вимблдону. Ђоковић је сваки пут од 2018. године учествовао у финалу трећег гренд слема сезоне.

"Поносан сам на то, морам да будем, али тренутно јесам разочаран. Уколико се осврнем на претходних неколико недеља, свестан сам свега што сам прошао и зато морам бити задовољан. Вимблдон је био мој дечји сан, маштао сам да играм на Централном терену и понекада је сама чињеница да сам овде, важна и невероватна. Имао сам среће и благослова да се борим и освајам трофеје овде. Ја сам још увек дечак који живи свој сан", додао је Новак.

Посебну поруку имао је Србин за своју породицу, која му је још једном пружала огромну подршку.

"Јелена, волим те и хвала ти што си овде и што ме подржаваш. Дивној деци Тари и Стефану желим да се захвалим што сваки дан доносе осмех на моје лице. Сваки пут се расплачем кад их видим овако на крају турнира. Дивно је што су уз мене и поносан сам што сам њихов отац, што они све више знају и воле тенис", рекао је емотивни Новак.

За крај интервјуа после финала, Ђоковић се осврнуо и нашалио на то што његов син Стефан показује да има тениског талента.

"Не знам да ли ћу имати живце за каријеру мог сина, али Стефане, ако икада будеш хтео да се бавиш тенисом, који ти много тога може дати, бићу ту за тебе", закључио је Новак.

image