Спорт

Меси ронио сузе, Аргентина освојила Копа Америку: Драма у финалу, Лео подигао нови пехар

Фудбалери Аргентине одбранили су трофеј првака Копа Америке, пошто су у великом недељном финалу савладали Колумбију 1:0, али тек након продужетака
Меси ронио сузе, Аргентина освојила Копа Америку: Драма у финалу, Лео подигао нови пехар© Twitter / screenshot / @FOXSoccer

Човек одлуке био је Лаутаро Мартинез, који је у 112. минуту меча на асистенцију Ђованија Ло Селса постигао гол вредан титуле, за рекордни 45. трофеј у каријери Лионела Месија.

А капитен репрезентације Аргентине није могао да заврши меч због повреде коју је доживео у 66. минуту и остатак меча морао је да посматра са клупе.

Због повреде зглоба коју је доживео, Меси је морао ван игре, а камере су га убрзо снимиле и како плаче на клупи, разочаран због таквог развоја догађаја.

Ипак, његови саиграчи постарали су се да легендарни мађионичар из Росарија не остане без трофеја, па су до краја меча успели да савладају живале Колумбијце.

Меси је на крају подигао 45. трофеј у својој каријери, а трећи узастопни велики трофеј у дресу Аргентине, после Копа Америке 2021. и Светског првенства 2022. године. Но, није само он био у сузама.

Исти случај је био и са Анхелом ди Маријом, коме је ово био последњи меч у репрезентацији, за 145 утакмица у дресу Аргентине, он је освојио једно Светско првенства, два Копа Америка, злато на Олимпијским играма у Пекингу 2008. и трофеј омладинског првака света у Канади 2007. године.

Иако је јасно да Ди Марија више неће носити дрес Аргентине, Лео Меси је и даље њен члан, а селектор Лионел Скалони је након освајања новог трофеја поручио да Месија жели у свом тиму и на наредном Мундијалу 2026. године. А овако је изгледала Месијева повреда:

image