Спорт

Србијо, европски шампиони стижу у Београд: "Орлови" први играју против Шпаније

Селекција Луиса де ла Фуентеа је тек освојила ЕУРО, а за мање од два месеца почеће одбрану трофеја и у Лиги нација
Србијо, европски шампиони стижу у Београд: "Орлови" први играју против ШпанијеGetty © Sebastian Widmann - UEFA / Contributor / Dan Mullan / Staff

Фудбалери Шпаније, нови прваци Европе, играће први наредни меч против Србије, 5. септембра на стадиону "Рајко Митић", у оквиру првог кола групе 4 унутар А дивизије Лиге нација, такмичења у којем "црвена фурија" такође брани пехар.

Србији, која је елиминисана после групне фазе Европског првенства, меч против новог првака Европе такође ће бити први после неуспеха у Немачкој.

Изабраници Драгана Стојковића ће 15. октобра у госте новом прваку, а утакмица ће се играти у Кордоби. Шпанија и Србија ће у групи 4 А Лиге нација за ривале још имати и Швајцарску и Данску. Две првопласиране селекције ће се пласирати у четвртфинале А Лиге нација.

Шпанија је 2023. године освојила Лигу нација победом над Хрватском после пенала, а Србији ће ово такмичење бити нарочито важно као последње припреме пред квалификације за Светско првенство у САД, Канади и Мексику, које ће се играти током 2025. године.

Сви мечеви Србије у Лиги нација ове јесени:

  • Србија - Шпанија, 5. септембар 20.45
  • Данска - Србија, 8. септембар 18.00
  • Србија - Швајцарска, 12. октобар 20.45
  • Шпанија - Србија, 15. октобар 20.45
  • Швајцарска - Србија, 15. новембар 20.45
  • Србија - Данска, 18. новембар 20.45
image