Спорт

Расуло у Америци уочи финала: Навијачи без улазница упадали на стадион како су хтели

Невероватни организациони пропусти догодили су се у Мајамију уочи финала Копа Америке због чега је почетак утакмице каснио сат и по
Расуло у Америци уочи финала: Навијачи без улазница упадали на стадион како су хтели© Twitter / screenshot / @Castri1021 / @ManagerTactical

Фудбалери Аргентине одбранили су трофеј освајача Копа Америке, пошто су у недељном финалу савладали Колумбију 1:0 после продужетака.

Но, меч који су обележили повреда и сузе Лионела Месија, као и погодак Лаутара Мартинеза, остаће забележен и по хаосу навијача који је резултирао кашњењем почетка утакмице од чак 90 минута.

Домаћин турнира, Сједињене Државе, показале су да баш и нису спремне за домаћинство Светског првенства које их очекује 2026. године, пошто је организацијски хаос претходио самом финалу.

Навијачи су успели да пробију заштитне ограде и у општем метежу је велики број њих успео да уђе на стадион без улазница. Самим тим је без места на стадиону остао и добар део навијача који су имали улазнице, а за које су морали да плате између 1.600 и 6.000 долара.

И док се део навијача пробио на стадион насилним путем, на друштвеним мрежама круже видео снимци људи који су на стадион улазили кроз вентилациони систем, а погледајте како је тај читав хаос изгледао:

image