Спорт

Ђоковић добио лошу вест пред Олимпијске игре: Због детаља га чека тежи жреб

Новак Ђоковић је три и по недеље пре Вимблдона оперисао десно колено, а онда успео да без готово икакве припреме стигне до 10. финала у каријери на трећем гренд слему у сезони
Ђоковић добио лошу вест пред Олимпијске игре: Због детаља га чека тежи жребGetty © Frey/TPN / Contributor

Истина, није Новак био ни близу да преотме трофеј Карлосу Алкаразу, који га је поново савладао на вимблдонској трави, а сада се сав фокус српског тенисера окреће ка Олимпијским играма.

После кратког излета на травнатој подлози, Ђоковић ће се вратити на шљаку, јер 27. јула на комплексу Ролан Гароса почињу Олимпијске игре у Паризу. А тамо, иако други тенисер света, Новак неће бити други носилац.

То је лоша вест за Србина, а разлог заправо лежи у томе што се за Игре у Паризу користи ранг-листа од 10. јуна, као датум када је прављен пресек на основу ког се одлучивало о учесницима на турниру.

Ђоковић је у том тренутку био трећи тенисер света, па ће тако бити у половини жреба у којој ће бити и први играч света Јаник Синер, или у којој буде другопласирани Алкараз.

То значи да Новак пре финала неће моћи да игра са четвртим носиоцем Александером Зверевом, иначе олимпијским шампионом из Токија.

Ако не буде одустајања, Новак ће у четвртфиналу моћи да иде на једног од четири играча који су на позицијама од петог до осмог носиоца, а то су Данил Медведев, Каспер Руд, Хуберт Хуркач и Алекс де Минор.

Но, на новој АТП ранг-листи од понедељка 15. јула, Ђоковић је и даље други тенисер света са 8.460 бодова, 330 више од трећепласираног Алкараза, а далеко иза Јаника Синера (1.110 бодова заостатка).

Србију ће у Паризу у мушком синглу представљати још Душан Лајовић.

image