Спорт

Најтрофејнији фудбалер у историји - Лионел Меси освојио 45. трофеј

Лионел Меси је постао најтрофејнији фудбалер у историји спорта, пошто је репрезентација Аргентине у недељу увече савладала Колумбију 1:0 после продужетака у финалу Копа Америке
Најтрофејнији фудбалер у историји - Лионел Меси освојио 45. трофејGetty © Anadolu / Contributor

Аргентина је на тај начин одбранила трофеј освојен пре три године, а Меси је подигао 45. пехар у својој пребогатој каријери.

Лео је тиме престигао Данија Алвеса, Бразилца и свог дугогодишњег саиграча у редовима Барселоне, који је у каријери освојио 44 трофеја.

Меси је финале морао прерано да заврши због повреде зглоба, због чега је и био у сузама на клупи свог тима, али његови саиграчи су се потрудили да освоје још један вредан пехар.

У својој репрезентативној каријери, Меси је освојио шест трофеја са Аргентином - Светско првенство за играче до 20 година, Финалисиму, Олимпијске игре 2008, два пута Копа Америку и Мундијал 2022. године.

У Барселони је освојио четири Лиге шампиона, три УЕФА Суперкупа, три Светска клупска првенства, 10 титула у Примери, седам трофеја у Купу краља и осам Суперкупова Шпаније.

Са Пари Сен Жерменом је два пута био првак Француске и једном Купа Француске, док је са Интер Мајамијем освојио Лига куп МЛС. А ко зна, можда Лео још неким пехаром помери границу.

image