Спорт

"Орлови" против Аустралије настављају припреме за Олимпијске игре, спреман спектакл у Абу Дабију

Кошаркашка репрезентација Србије од 18.00 часова у Абу Дабију, игра против селекције Аустралије у склопу припрема за Олимпијске игре
"Орлови" против Аустралије настављају припреме за Олимпијске игре, спреман спектакл у Абу ДабијуGetty © Catherine Steenkeste

Пред изабраницима Светислава Пешића су нови изазови и спектакуларне утакмице, које служе као провера и увертира за оно што следи у Паризу.

Србија је припреме започела победом над Холандијом, да би недавно у Лиону рутински савладала селекцију Француске.

Тако је на најбољи могући начин наговестила своју форму и квалитет пред почетак Олимпијских игара.

Следе мечеви на турниру у Абу Дабију, где ће се "орлови" прво састати са селекцијом Аустралије.

Биће то први сусрет две селекције још од полуфинала Олимпијских игара 2016. године, када су репрезентативци Србије разбили "кенгуре" са 87:61.

Аустралија је већ одиграла један меч на турниру у Абу Дабију. У питању је дуел са САД, који је завршен победом Американаца са 98:92.

Након меча са Аустралијом, Србија ће у наредној провери одмерити снаге са САД, који ће бити противници "орлова" и на Играма у Паризу.

"Веома важно је разумети да се ми налазимо у фази припрема за Олимпијски турнир и да је наша комплетна концентрација усмерена на то како припремити екипу за прве три утакмице које играмо у Лилу. Обе утакмице гледамо као део припрема. Наравно, играчи увек желе да дају свој максимум на званичним утакмицама, а наш је задатак да се поред тога потрудимо да побољшамо индивидуалну форму код сваког играча и видимо на кога то можемо да рачунамо за Олимпијски турнир", изјавио је селектор Светислав Пешић.

image