Спорт

Звезда довела новог голмана, Илић заобилазним путем до Љутице Богдана

Нови члан Црвене звезде постао је голман Марко Илић, саопштио је седмоструки узастопни шампион Србије
Звезда довела новог голмана, Илић заобилазним путем до Љутице Богдана© FK Crvena zvezda

Како је саопштено на сајту клуба, Илић (26) је са челницима Звезде потписао трогодишњи уговор.

Илић је рођен 3. фебруара 1998. године. Наступао је за млађе селекције Војводине, а у Србији је још носио дрес Пролетера и Вождовца.

Уследио је одлазак у Белгију, где је бранио боје Кортрајка, а од 2023. године опробао се у МЛС лиги, где је стајао на голу Колорада. Почетком календарске године прослеђен је на позајмицу у норвешки Сарпсборг, где је провео полусезону.

"Почаствован сам што сам део оваквог клуба, а уједно и узбуђен. Хтео бих да захвалим свим људима који су радили на реализацији мог трансфера у Звезду", рекао је Илић на промоцији.

"Мислим да сам ишао заобилазним путем. Био сам у Вождовцу неколико година, затим сам отишао у Белгију, а после тога у МЛС, док сам пре доласка у Звезду био на позајмици у Норвешкој. Сматрам да сам релативно млад за голмана, али већ сад имам велико интернационално искуство. Иако сам у Звезду дошао заобилазним путем, све претходно ме је довело до овог тренутка и заиста сам пресрећан због тога."

Илић верује да ће му у Звезди значајно помоћи интернационално искуство.

"Сигурно да ће ми стечено искуство доста помоћи у тренуцима, када су притисци велики. Нарочито ће ми бити значајан период који сам провео у Белгији, играо сам озбиљне утакмице, на сјајним стадионима и уз доста притиска. Не могу да дочекам да изађем на терен и да осетим ту атмосферу први пут. Сигуран сам да ћемо уз помоћ навијача играти најбоље што можемо и покушаћемо да примимо што мање голова."

Нови члан Звезде од нових саиграча познаје Мирка Иванића.

"Нисам имао прилику да причам са саиграчима, неке од њих знам, на пример Мирка Иванића из дана када сам био у Војводини, сигуран сам да ће ми помоћи да се прилагодим што пре", подвукао је Илић.

Обратио се голман и навијачима Звезде.

"Порука за навијаче је да буду уз нас и само уз њихову помоћ можемо да остваримо добре резултате", закључио је Илић.
Спортски директор Звезде Митар Мркела је са задовољством истакао потенцијал новог голмана клуба са "Маракане".

"Илића добро познајем још из млађих репрезентативних селекција Фудбалског савеза Србије. У најбољим голманским годинама долази у наш клуб. Црвена звезда је увек имала добре голмане и то не само једног, него више њих. У последњих седам или осам година имали смо Борјана и Поповића, сад имамо Глазера и долази Илић, који ће појачати конкуренцију и бити сигурност нашег тима у будућности", рекао је Мркела.

Мркела је истакао да су сви голмани напредовали у Звезди.

"Имамо одличног тренера – Душана Гашића, који је развио многе голмане, а верујем да ће и Илић кроз тренинге са њим напредовати и бити узданица Звезде. Увек сам поносан када добри играчи долазе у Црвену звезду, а драго ми је да је и Илић поносан", истакао је Митар Мркела.

image