Спорт

Дуарте стигао у Црвену звезду, Бразилац појачао напад црвено-белих

Бразилски фудбалер Бруно Дуарте је нови играч Црвене звезде
Дуарте стигао у Црвену звезду, Бразилац појачао напад црвено-белих© FK Crvena zvezda

Бразилски фудбалер Бруно Дуарте нови играч Црвене звезде

Дуарте (28) је са Звездом потписао трогодишњи уговор, у клуб долази из португалског Фаренсеа где је на 36 утакмица забележио 14 голова и четири асистенције.

"Другачији је профил играча од Ндиајеа, а пред нама је напорно првенство са великим бројем утакмица и желели смо да доведемо и овакав тип нападача какав је Дуарте. У Звезду долазе само спремни играчи који могу одмах да допринесу резултатима и циљевима. Очекујем га одмах на терену, јер је прошао припреме са Фаренсеом и верујем да ће кроз Суперлигу ући у форму и бити оно што очекујемо од њега", рекао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Бразилски фудбалер је поручио да је срећан што је дошао у Звезду, као и да је спреман да помогне клубу да оствари велике резултате.

"Звезда је велики клуб и срећан сам што сам дошао јер је ово у складу с мојим амбицијама. Осећам се спремним да играм, и желим што пре да се упознам са саиграчима, те да почнем да постижем голове. Знам какав стил игре гаји Звезда, да је реч о нападачком и агресивном тиму, који увек тежи да постигне што већи број голова и то ми одговара. Порука за навијаче је да ћу дати све од себе да кроз добар рад, сви заједно остваримо велике резултате. Једва чекам да заиграм", рекао је Дуарте за сајт клуба.

Дуарте је у каријери играо у Португеси, Лавову, Виторији Гимараеш, као и у Дамаку из Саудијске Арабије.

Фудбалска Суперлига Србије почиње у петак, бранилац титуле Црвена звезда прву утакмицу играће у суботу од 20 часова на свом терену против дебитанта Јединства са Уба.

image